Wij, Create Your Own Socks, zijn een dynamisch familiebedrijf en gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sokken. 3 generaties lang wordt ons bedrijf al voortgezet. Nu ben ik, Donny, als 3e generatie aan de beurt.

In onze eigen fabriek in Nederland worden uitsluitend de mooiste en de beste materialen gebruikt, zoals merinowol, bamboe en katoen. Zo heeft iedereen keuze in het materiaal dat ze graag dragen. Waar we ooit begonnen met 2 breimachines om de sokken te maken, hebben we nu inmiddels al 30 breimachines in de fabriek van Create Your Own Socks staan.

De hypermoderne breimachines en ons team van echte specialisten hebben iedere dag weer de focus op 1 ding: kwaliteit van de sokken! Iedere sok kent zijn eigen, unieke samenstelling bij Create Your Own Socks.

Unieke werkwijze

Het gekozen design wordt eerst vertaald in een technische tekening. Hieruit volgt ook de keuze voor de juiste garen. De hypermoderne breimachine doet 95% van al het werk. De laatste 5% is echt handwerk en dus vakwerk. Het dichtmaken van de voet gebeurt met de hand, waarbij iedere sok door een naaimachine gehaald wordt om het gat bij de tenen te dichten.

“Improve quality, you automatically improve productivity”

De laatste stap is essentieel in het productieproces: de kwaliteitscontrole. De sokken worden altijd gecontroleerd volgens (-de) strenge kwaliteitseisen. Na deze controle worden de losse sokken met de hand als paren ingedeeld, ze worden netjes verpakt en worden verzendklaar gemaakt.

bekijk al onze sokken
gepersonaliseerde sokken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk betrokken zijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat wij erg belangrijk vinden en graag doen. Zo werken we samen met Stichting Bont uit Rotterdam en met RC Westland. Stichting Bont en RC Westland maken het mogelijk dat jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking kunnen werken, logeren en beleven onder begeleiding van studenten en young professionals.

Elke week brengen we dozen met sokken bij Stichting Bont en RC Westland langs. Om de sokken te kunnen maken moeten die eerst nog omgedraaid worden om het productieproces te kunnen afronden. Stichting Bont en RC Westland helpen ons hierbij. De jongeren van Stichting Bont draaien de sokken binnenstebuiten, zodat ons productieproces weer verder kan gaan. Ze vinden het fantastisch dit te doen en om ons hiermee te helpen. We kregen deze foto doorgestuurd, daar worden wij heel blij van!

Ook zijn we zeer betrokken bij het Ronald McDonald Huis. We doneren daar dan ook aan, zodat we zieke kinderen de dag van hun leven kunnen bezorgen. Het Ronald McDonald huis brengt gezinnen met een ziek kind dicht bij elkaar in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar willen wij graag bij helpen om dit te kunnen verwezenlijken.